Sunday, 10 March 2013

Takutnya nak berdakwah :/

Hi assalamualaikum :)

tadi Nawwar tengah berfesbuk, pastu ada la sorang senior Nawwar ni
 share photo IKRAM SISWA Terengganu Utara


Nawwar tahu, ramai kawan2 kat luar sana ada perasaan camni kan?
sebab Nawwar pon sama. hehe

yela. mula2 memang niat nak menyeru pada kebaikan.
tapi mesti ada soseh2 duk puji "wah baiknya dia ni!" yang kutuk bajet alim pon semestinya la kan. uhuk
bila jadi camtu of course syaitonirrajim mula dok hasut lantas membuahkan rasa riak dan takabbur
demmyu syaiton

tapi semalam Nawwar ada tanya kawan pasal ni
pastu dia reply text 

"Takpe. Nak gerakkan dakwah, memang kena start dengan diri kita. 
Fitrahnya, memang akan ada perasaan tu. Anggap je tu semua ujian untuk kita. Antara ganjaran pahala dengan permainan was2 kadang2 kita kena mujahadah. Kalau kita ikhlas, in sha allah Dia luruskan hati kita."

rasa lega sikit lepas baca text tu. jadi lepas ni takyah la takut nak sebarkan benda baik ye. 
jom sama2 amalkan amar makruf nahi mungkar :)




Happy Reading And Have A Nice Day ^^

2 comments:

Iema Gurlz said...

ok... da ade dlm senarai bloglist
nty masukkan jgx ye, iema dlm bloglist ain
http://iema90.blogspot.com/

Ainur Athikah said...

Jangan takut untuk berdakwah. Sampaikan sahaja apa yang kita tahu niat ikhlas semata-mata kerana ALLAH. Kalau nak tunggu ilmu penuh di dada sampai bila? Terlalu banyak ilmu yang perlu dipelajari. Seratus tahun akan datang pun belum habis lagi. ^_^